04 Jul

Den underlige følelse det er at låne til hus

Første gang du låner penge til et hus er bestemt noget specielt. Det er så store beløb der bliver snakket om, så følelsen er meget anderledes end noget nogen har prøvet før. Jeg sammenlignede mit første huskøb lidt med mit første køb af computer. Dengang kostede en computer 13.000 kroner. I hvert fald hvis den skulle være bare nogenlunde. Det var mange penge for en ung knægt, og derfor er det syntes jeg egentlig en meget god sammenligning. Jeg brugte den gang hele min opsparing på at købe computeren.

Når du køber hus, så kommer du dog ikke udenom også at tage et lån. Vel og mærke et lån som du kommer til at betale tilbage over hele 30 år. For de fleste er det lige så langt ud i fremtiden som deres liv er på nuværende tidspunkt. Er det smart alligevel at tage et lån. Ja selvfølgelig er det det. Hvis du lejer dig ind et sted, så betaler du jo også renter igennem din leje.

Men det er dog helt sikkert noget der skal tænkes godt igennem, når vi snakker så store lån. Det er ikke lige som at låne 3000 kroner online